неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Общество / Високо отличие за директора на РДПБЗН от министъра на вътрешните работи

Високо отличие за директора на РДПБЗН от министъра на вътрешните работи

img-43c85959efa4535d5796b9da14c75d63-v
Областният управител Ирена Соколова поздрави директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Емил Марков по повод полученото от него високо признание.
Комисар Марков е награден с най-високото почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга” III степен от министъра на вътрешните работи Младен Маринов в навечерието на 14 септември – Професионалния празник на огнеборците от цялата страна.
dsc_0213
Наградата се връчва за безупречната му служба, за заслуги, свързани със защитата на държавните интереси и с принос за изграждане на положителен образ на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Министерството на вътрешните работи.
Губернаторът открои заслугите на комисар Марков за гарантиране на сигурността и пожарно-аварийната безопасност в област Перник през 36-годишния му трудов път в Регионалната дирекция.
Соколова поднесе и благодарност към служителите на РДПБЗН, които през годините са доказали своя висок професионализъм и подготвеност при изпълнение на служебните си задължения. Тя изтъкна, че тяхната отдадена, динамична и рискована работа, е ценена и забележима от всички жители на област Перник.
Днес огнеборците от Перник са поднесли цветя на паметната плоча на старшина Никола Миков, намиращ се в сградата на РДПБЗН, загинал при изпълнение на служебния си дълг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *