четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Бизнес / ВиК – Перник тегли кредит от 4,2 млн. лв.

ВиК – Перник тегли кредит от 4,2 млн. лв.

Управителят на ВиК Иван Витанов
Управителят на ВиК Иван Витанов

Общинският съвет в Перник подкрепи искане на местното „В и К“ за поемане на нов кредит в размер на 4,2 млн. лв. Решението бе взето на извънредно заседание на местния законодателен орган.

 

Средствата ще се използват за рефинансиране на остатъка от банков заем в размер на 2 370 000 лв., ползван от дружеството, за  допълнителни оборотни средства и други нужди на водоснабдителното дружество.

 

Първият кредит, датиращ от 2014 г., е бил изтеглен за погасяване на задължения на стойност 3 млн. лв. към Басейнова дирекция. Той обаче не е бил използван по предназначение, с парите са били изплащани и задължения към доставчици, данъци и осигуровки, каза управителят на дружеството Иван Витанов. Той уверява, че с новия кредит паралелно с борчовете към Басейнова дирекция, ще бъдат погасени и задължения към НАП и „Водоснабдяване“ – Брезник.

 

Кредитът е със срок на погасяване 120 месеца, обезпечен е със залог върху настоящи и бъдещи вземания на предприятието, както и с ипотека върху имоти – негова собственост.

 

Заемът няма да доведе до повишаване на цената на водата, заяви още Витанов./БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *