събота , 23 март 2019 г.
Начало / Култура и образование / Викарият на Софийска епархия отслужи Архиерейска литургия в Перник

Викарият на Софийска епархия отслужи Архиерейска литургия в Перник

episkop Polikarii - sofiiski mitropolit
Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, който от 29 март е викарий на Софийска епархия, отслужи Архиерейска литургия в централния храма „Св. Иван Рилски“ в Перник. Градът ни е първото населено място  извън столицата, където той  служи като софийски викарий. Епископ Поликарп ще бъде пръв помощник на Светейшия български патриарх Неофит, който според църковния устав е и Софийски митрополит.
На ритуала присъстваха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният екип, народният представител от ПП ГЕРБ д-р Александър  Александров , областният управител Ирена Соколова и десетки граждани.
„Благодаря Ви, че сте тук и че ще отслужите литургия за празника в нашия храм. Желая Ви успех и за мен е чест ангажираността, която показвате. Много здраве и винаги да завършвате всичко, което започнете, с успехи“, с тези думи се обърна кметът  към Негово Преосвещенство.
Епископ Поликарп е роден на 21 септември 1978 г. в Кюстендил. В православната вяра е възпитан от семейството му. Живее в село Блажиево, община Бобошево, и в Бобов дол.
episkop Polikarii - sofiiski mitropolit episkop Polikarii - sofiiski mitropolit episkop Polikarii - sofiiski mitropolit episkop Polikarii - sofiiski mitropolit episkop Polikarii - sofiiski mitropolit

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *