неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Вижте първия саниран блок в Перник

Вижте първия саниран блок в Перник

s5

Откриха първия саниран жилищен блок в Перник по Националната програма за енергийна ефективност.
Тържествената церемония се състоя пред обновената сграда на ул.„Лом” в кв.Изток. Лентата прерязаха кметът на Перник Вяра Церовска и управителят на фирмата-изпълнител Георги Шапков, в присъствието на областния управител Александър Александров, заместник-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, секретаря на общината Радослава Манова, кметът на кв. Изток Емил Костадинов и граждани от квартала. Церовска пожела на живущите да ползват със здраве новата си придобивка и да я пазят.

s1
„Наистина съм впечатлена от това, което видях в този блок – и външното саниране и вътрешните подобрения”- каза Церовска.
С предвидените средства по Националната програма бе направено цялостно саниране, подменени са дограмите, водопровода, системата за обезвъздушаване в абонатните станции, монтирано е енергоспестяващо осветление във входовете, ремонтиран е покрива и е поставена хидро и топлоизолация. Фирма „Престиж Бизнес 93” ООД извърши ремонта за близо три месеца,като предвидените за това средства са в размер на 560 000 лева с пет годишна гаранция.

s4

Общо 41 са жилищните блокове в Перник, за които има подсигурено финансиране по Националната програма. За 11 от тях процедурата е приключила и имат избран изпълнител. Почти на финала е процедурата и за още 17 блока. Ремонтните дейности в някои от сградите вече започнаха, каза кметът Церовска и допълни, че програмата за енергийна ефективност продължава и тези, които желаят могат да кандидатстват.

s3s2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *