понеделник , 20 май 2019 г.
Начало / Спорт / Великолепна грация от Перник разби на пух и прах конкуренцията в международен турнир

Великолепна грация от Перник разби на пух и прах конкуренцията в международен турнир

Сияна Борисова
Сияна Борисова

Седемгодишната гимнастичка Сияна Борисова от пернишкия спортен клуб по художествена гимнастика “Виктория“ показа за пореден път, че е класа над всички останали в международния турнир по художествена гимнастика Golden Pirin Cup. Нашето момиче завоюва заслужено първото място, златния медал и бурните аплодисменти на зрителите в залата в Благоевград. Сияна Борисова получи и награда „мини-мис“ за своята грация и артистичност.

Маги Топалова
Маги Топалова

„Маги Топалова е с ново съчетание, което играе едва втора седмица, и се класира пета. Това се дължи на факта, че тя на килим си мислеше за самата композиция и направи две грешки, което е абсурд в друга ситуация, защото тя е много качествена и занапред ще се класира много по-добре“, сподели треньорката Виктория Велинова.

Също с ново съчетание  на международния турнир игра и ансамбъл 2011. „Те имат голям напредък от последното състезание във Велико Търново – тук бяха по-еднакви и по-самоуверени, коментира Велинова.

skhg-viktoriya-ansambal-1

„Много съм доволна от децата от нашия клуб, но не съм доволна от организацията на самото състезание. Може би това ще ни бъде последното участие в този турнир, защото в последния ден не ни бяха казали, че ще класират  възрастовите групи заедно, поради липса на медали. Ние, съдиите, ги оценявахме по  различни критерии – по-малките от по-големите и в един момент  по-големите се оказаха след бебетата, така да се каже, което е пълен абсурд“, сподели с огорчение треньорката на малките пернишки  грации.

skhg-viktoriya-ansambal-2

„Децата от СКХГ “Виктория“ – Перник  се представиха много добре, като започнем от родените през 2007-ма година, които досега играеха в ансамбъл – те играха  чудесно, страшно съм доволна от тях. Влязоха в осмицата.  Тъй като момичетата  са много талантливи, треньорският щаб реши да им даде шанс да покажат своите възможности и те го доказаха на практика. Бяха прекрасни!“, не скри задоволството си Велинова. Според нея голямата изненада е дошла от родените през  2006-та година Беатрис Иванова и Калина Петрова, които са се класирали в осмицата.

“Такава радост преживях, не съм очаквала! Децата бяха с нови съчетания, нямахме нищо старо. Бяхме доста стресирани и аз като треньор и те като състезателки“, сподели още Велинова.

skhg-viktoriya-ansambal-3

За ансамбъл 2010 г., треньорката казва, че са трудни  за работа в  екип, защото всички деца са много темпераментни. На международния турнир в Благоевград обаче те са се  представили прекрасно, въпреки че повече от четири часа са чакали, за да излязат на килим. “В един момент на децата им се приспа, те са малки и е нормално да не могат да задържат вниманието си толкова дълго време и да чакат поради организационни неуредици“, сподели Виктория Велинова и допълни, че  въпреки стреса, който са изживели, гимнастичките са  се представили достойно и  заслужената  награда за тях е първото място и златните медали.

Сияна Борисова с треньора Виктория Велинова
Сияна Борисова с треньора Виктория Велинова

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *