петък , 22 юни 2018 г.
Начало / Култура и образование / Ваучери за култура за победителите в селфи с историческа забележителност

Ваучери за култура за победителите в селфи с историческа забележителност

krepost-krakra

Младежите социалисти в Перник отбелязват нетрадиционно предстоящия Международен ден на младежта на 12 август. Те организират фотоконкурс под наслов „Моето селфи с кауза”, а наградите за победителите ще бъдат ваучери за култура. Всеки млад човек, който желае да участва, може да изпрати свое селфи на фона на историческа забележителност от целия Пернишки край на имейл mobsppernik@gmail.com до 10 август включително .

Идеята за ваучери за култура младите хора заимстват от Италия – там всеки млад човек, който завършва образованието си, има подсигурен от правителството „културен ваучер” и може да бъде използван за театри, музеи, опера, кино, книги. Ваучерите за култура са част и от Европейският план за младежта, който Партията на европейските социалисти разработи /ПЕС/ и предлага в дневния ред на ЕС, обясниха от младежкото обединение в БСП.

Събитието е организирано във фейсбук. Ето какво са написали там младите социалисти:

„Летният месец август е за почивки и отдих. Какво би бил отдихът без хубава книга, интересна пиеса или добър филм?

Затова ние от Младежко обединение в БСП ти предлагаме да бъдеш част от нашата кауза! Каква е тя и как да участваш?

Искаме да популяризираме културния живот, оползотворяването на свободното време с творчески инициативи (и да, това може да се случва и в Перник!) и затова, по случай Международния ден на младежта ще подарим ваучери за култура. Необходимо е да ни изпратиш селфи с историческа забележителност от Пернишкия край на имейл mobsppernik@gmail.com до 10 август включително.

Снимките ще бъдат оценявани от професионални фотографи, а победителите ще бъдат публикувани на нашата страница + културния ваучер, който сте спечелили :).

Освен това, селфи – снимките на победителите ще бъдат подредени в изложба в Перник и каним институциите да се възползват от тях, за да покажат на европейските ни гости неповторимото културно-историческо наследство на страната ни по време на Българското председателство на Съвета на ЕС!”

Събитието по връчване на културните ваучери ще бъде в събота, 12 август, от 18 ч. в градския парк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *