вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Жълтини / Валя Ахчиева се страхува за живота си! Анонимни гласове я заплашват по телефона

Валя Ахчиева се страхува за живота си! Анонимни гласове я заплашват по телефона

сн. Klub Z
сн. Klub Z

Популярната телевизионна журналистка Валя Ахчиева, която първа изнесе в публичното пространство далаверата на министър Петър Москов с бартера на ваксини между България и Турция, е силно притеснена за сигурността на своето семейство.

Макар че има преголям опит в областта на разследващата журналистика, къдрокосата дама смята, че не е застрахована от посегателства. Преди няколко години сестра й стана невинна жертва на човек, който я обстрелва с ловна пушка, докато тя кара колело в Севлиево.

Освен стрелбата, Ахчиева редовно ставала жертва на анонимни телефонни обаждания от телефон с прикрит номер. Гласовете били различни, както и исканията им. Често дори търпяла гнусни обиди по адрес на визията си, макар че „вече била свикнала”. На вратата на апартамента й пък се звъняло в късните часове – между 1 и 3 след полунощ.

Разследването на Валя за ваксините, което БНТ спря преди повече от половин година с мотива, че друго предаване – за съдебната реформа, било далеч по-интересно към момента, е най-вероятното причина за заплахите към нея. Два записа на „Открито” увиснаха, а за Ахчиева се очертаваше служебно наказание. От най-високо място в държавата бил оказван натиск тя да бъде дисциплинарно уволнена от БНТ.

Напористата журналистка бе заплашвана и заради друго свое разследване – срещу аптекарския бос Веселин Марешки. В свое предаване тя разкри доста съмнителни неща около бензиностанциите му, продаващи евтино гориво. Тогава самия Марешки обяви, че Ахчиева е заплашена и се притеснява за нея.

„Може да й направят нещо и да ме изкарат мен поръчител”, обясни тогава варненският бизнесмен и новопоявил се политик. Според Валя Ахчиева това е мека форма на заплаха и предупреждение да внимава.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *