неделя , 16 декември 2018 г.
Начало / Политика / Валентин Петков: Нека с делата си да докажем, че сме силен народ – горд с миналото си и отговорен към бъдещето

Валентин Петков: Нека с делата си да докажем, че сме силен народ – горд с миналото си и отговорен към бъдещето

nacionalno-zname

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Трети март  e дата, свещена за всички нас, защото на този ден преди 140 г. след пет вековно османско робство, България възкръсва за нов живот. На този ден, благодарение на хиляди знайни и незнайни герои, е поставено началото на нова България. Трети март е и празникът, който ни зарежда с порива за дълг и патриотизъм, водили смело нашите предци в борбите за национално освобождение и обединение.Славното минало на нашия народ ни задължава да бъдем упорити в отстояване на националния идеал днес и в бъдеще, както и в общата ни воля за свобода и единение, въпреки предизвикателствата на съвремието. Този ден е доказателството, че жертвите от Априлското въстание не са били напразни, че хиляди доброволци, загинали, сражавайки се в руско-турската освободителна война, са дали живота си в името на нещо свято – в името на България!

Днес, 140 години по-късно, прекланяйки се пред паметта на всички тези герои, нека помним, че жертвата им е била заради нас, за нашето свободно и достойно настояще. Нека с делата си да докажем, че сме силен народ – горд с миналото си и отговорен към бъдещето.

 

Честит празник!

03.03.2017 г.                                                                 Валентин Петков

Председател на ОблС на БСП – Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *