неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Извън Перник / Вадят всички камери на КАТ за абитуриентите

Вадят всички камери на КАТ за абитуриентите

kameri

Препоръчвам на тези, които ще превозват абитуриенти, да бъдат внимателни и да се съобразяват с въведените ограничения и маркировка. Да не забравят, че има видеосистеми за наблюдение и контрол“. Това обясни инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ във връзка с мерките, които КАТ предприема за абитуриентските балове.

„Там, където има колони от абитуриенти, ще бъдат подпомагани. При необходимост ще бъде подпомогнато движението, така че колоните да се изнесат и да освободят кръстовището. Нека шофьорите да бъдат толерантни“, допълни тя.

Призоваваме абитуриентите да мислят за собствената си безопасност Най-вече акцентирам върху това младежите в момент на еуфория да не се показват така демонстративно през прозорци и люкове, за да могат да предотвратят пътно-транспортни произшествия. Абитуриентите в цялата страна ще празнуват по различно време, затова нашите ангажименти няма да приключат с тези предстоящи 3-4 дни“, обясни тя.

„За 2018 година по време на абитуриентските балове са установени повече от 400 нарушения на водачи, които са превозвали абитуриенти и на пътници. В повече от 200 случаи става дума за неизползване на обезопасителен колан. Повече от 610 са мерките, които са предприети спрямо нарушителите. От 24 до 27 май миналата година са настъпили 64 ПТП, при които има трима загинали и 84 ранени. Призовавам всички тъй като празниците, които предстоят, са свързани с множество пътувания, нека не забравяме, че не сме сами на пътя“, каза тя./monitor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *