четвъртък , 27 юни 2019 г.
Начало / Общество / Бюрото по труда в Перник прави информационна кампания за Международния ден на младежта

Бюрото по труда в Перник прави информационна кампания за Международния ден на младежта

сн. revita.bg
сн. revita.bg

На 12 август 2017 г. Дирекцията „Бюро по труда” в Перник за поредна година ще се включи в отбелязването на Международния ден на младежта. Това е поводът нейни служители да подготвят информационна кампания, с която ще популяризират дейността на Бюрото сред младите хора .

Посетителите ще могат да разговарят с обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29 – годишна възраст, както и с EURES съветник, предлагащ възможности за реализация в чужбина. На място младите хора ще се запознаят със свободните работни места, както и с действащи програми.

Стремежът е чрез тази инициатива да бъдат привлечени възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование; студенти.

По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *