вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Извън Перник / Българска компания разработи „извънземен“ хиперавтомобил от бъдещето (Снимки)

Българска компания разработи „извънземен“ хиперавтомобил от бъдещето (Снимки)

alieno

Alieno Arcum впечатлява с мощност от 5221 конски сили и максимална скорост от над 488 км/ч

Футуристична визия, впечатляваща мощност от 5221 конски сили (3 840 кВт) при въртящ се момент 8880 Hm и максимална скорост от над 488 км/ч. Всичко това в един електрически хиперавтомобил. И то български.
Става дума за топ версията Alieno Arcanum. В превод от латински името може да се преведе като „друга/извънземна мистерия“. Параметрите, посочени в прессъобщението на компанията, наистина подсказват за научно-фантастични възможности.
Горепосочените показатели принадлежат на топ версията на Alieno Arcanum. Производителят я определя като „първата по рода си“ и базирана на иновативно ноу-хау на компанията.
Цената ѝ е 1.5 млн. евро.
Хиперавтомобилът е разработен от основаната и базирана в България компания Alieno. Тя е създадена през 2015 г. от Ахмед Мерчев. Той определя Alieno Arcum „хиперкола от бъдещето с брутално техническо превъзходство“. Автомобилът по думите му изразява мисията на компанията да прави хиперколи с извънземни технологии от бъдещето в настоящето.
В колата има внедрени системи за изкуствен интелект – „все едно имате на разположение свое извънземно, което е ваш пътеводител, бди над вас и ви учи как да достигнете пълния му потенциал докато го шофирате“.

Alieno Arcum има няколко версии: RP5 с мощност 5221 hp, RP4 с мощност 4351 hp, RP3 с мощност 3481 hp и RP2 с мощност 2610 hp.
RP е съкращение от „Raw Power“, докато съответното число след него (5, 4, 3, 2) показва ориентировъчната мощност на версията в хиляди конски сили./economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *