Начало / Спорт / БФС ще строи голям спортен комплекс на стадион „Металург“ в кв. Изток

БФС ще строи голям спортен комплекс на стадион „Металург“ в кв. Изток

fb_img_1544011525866
Кметът на Община Перник Вяра Церовска прие в кабинета си Мартин Евгениев – президент на футболен клуб „Металург“, който я запозна с направената подписка от граждани и спортисти от кв. „Изток“, за ремонтиране на стадиона.
Той сподели, че иска да се създадат добри условия на децата, които тренират на терена. „Надявам се, че вие ще можете да ни помогнете да се случи нещо и ще намерите решение на въпроса“, коментира Евгениев.
„Сигурна съм, че ще бъде направено едно модерно спортно игрище, което ще има съвременна зона за футбол и перничани ще продължат  да тренират на това място така, както повече от 30 години са го правили“, увери кметът Вяра Церовска и посочи какви мерки са предприети от нейна страна.
По думите й, на този етап има не само разговори и обещания с председателя на БФС Борислав Михайлов, но са и предприети конкретни действия.
„Игрището ще бъде на терен от 4 декара, към него ще има инфраструктура и паркоместа. Задвижени са документалните процедури, в които чрез решение на Общински съвет  беше дадено правото на БФС да построи игрището в Перник. Това, което трябва да се случи, е в  началото на месец февруари да започне обсъждането на типа игрище“, уточни кметът.
Градоначалникът предложи на Мартин Евгениев заедно да бъдат на следващите срещи и разговори с Борислав Михайлов, който е поел инициативата и ангажимента  за реализирането на голям спортен комплекс.
„Един от приоритетите на Община Перник да прави и създава спортни игрища на различни места, очевидно са недостатъчни, но мисля, че са една  много добра стъпка в посока да има спорт за всеки и за всяка възраст“, допълни Вяра Церовска.
„Хубаво е това да се случи. Важно е хората да знаят, че наистина се работи по този въпрос, защото всеки родител желае детето му да спортува на хубаво място“, каза Мартин Евгениев, който беше придружен и от двама треньори от клуба.
fb_img_1544011522575

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *