понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Общество / БССИТ критикува днешното решение на ОбС за пътническия превоз в Перник

БССИТ критикува днешното решение на ОбС за пътническия превоз в Перник

Protest prevozvachi - 13.01.17

След като Общинският съвет взе положително решение за обявяване на процедурата по обществена поръчка за пътническия превоз в Перник, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта излезе със специално становище по казуса. В него се отправя критика, че решението е факт без парливата тема за транспорта да е обсъждана и без да са поканени всички заинтересовани страни.

Вижте целия текст, който публикуваме без каквато и да е редакторска намеса:

Уважаеми дами и господа,

След настояване от страна на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта /БССИТ/,  Общински съвет – Перник прие решение, свързано с  много критикувана обществена поръчка. Това стана без темата да е обсъждана и без да са поканени и изслушани  всички заинтересовани страни. Формалното минаване през комисиите  на Общинския съвет беше направено в деня на траур, обявен от Кмета на община Перник за загиналите наши съграждани. Тази припряност се дължи на стремежа да не се предизвика обществена дискусия по наболелите въпроси в градския транспорт.  Цялата документация за обществената поръчка е незаконосъобразна и Решението на Общински съвет –  Перник не променя този факт.

Всичко това се прави и в момент, когато  централната власт в България  е ангажирана с основни проблеми в правната регламентация  в  превозите на пътници, а това означава, че някой желае и прави всичко на всяка цена, за да се прокара неясен интерес,  за който знаят мнозина, но си мълчат по класическите правила на омертата.

Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта си запазва правото да предизвика въпросната дискусия, която общинските съветници аристократично пропуснаха и в зависимост от нея да вземе решение за своето отношение към тази толкова спорна обществена поръчка и към общинските власти в гр. Перник.

Председател на БССИТ: Магдалена Милтенова

 

Един коментар

  1. Председател ли си, проФПредседател ли си…Милтенова разкарай се от транспорта на Перник с разнебитените си катафалки! Алчна ненаяла се пастърма! ВЪН!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *