събота , 24 август 2019 г.
Начало / Политика / БСП-Перник: Депозираната оставка от Румяна Гьорева, след окончателното решение на съда, е всичко друго, но не и морален акт

БСП-Перник: Депозираната оставка от Румяна Гьорева, след окончателното решение на съда, е всичко друго, но не и морален акт

detska-gradina-pk-2

Решението на Административен съд – Перник за отстраняването на зам.-председателя на ОбС и председател на групата съветници на ГЕРБ Румяна Гьорева от ОбС – Перник, след скандала с опита за присвояване на половината от сградата на филиала на общинската детска градина „Пролет” и превръщането й в частна, е единственото законно и справедливо в този случай. Това обяви БСП-Перник в своя позиция по казуса.

И още: Защо, обаче трябваше да се стигне до него, след като Румяна Гьорева е в реален конфликт на интереси?

БСП поиска оставката на Румяна Гьорева като зам.-председател на ОбС –Перник и общински съветник още на 9.08.2017 г., преди почти две години. Гласуването й за изграждането на частна детска градина от нейна фирма, реакцията й след това и оставането й в ОбС-Перник за пореден път показват още едно от лицата на партия ГЕРБ – ярък цинизъм и конфликт на интереси, който дели децата на държавни и частни, бедни и богати.

detska-gradina-pk-1

Само общественият натиск и реакцията на БСП попречиха този цинизъм да стане реалност. Затова депозираната от нея оставка, след окончателното решение на съда е всичко друго, но не и морален акт. За съжаление, вече почти четири години общината се управлява по този начин – на парче, без каквато и да е визия за развитие или по-скоро с визия за лично облагодетелстване. Управлението на държавата, също не е по-различно.

Преди година казахме, че такива бомби цъкат във всяко едно населено място и времето го доказа с „Апартаментгейт” и къщите за гости, за които всички българи ще плащаме. Тези и още много случаи в цялата страна са доказателство за усещането на ГЕРБ за безнаказаност.

Снимки: БСП – Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *