вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Криминални / Брошури за въведените временни забрани за движението на товарните автомобили се раздават на граничните пунктове

Брошури за въведените временни забрани за движението на товарните автомобили се раздават на граничните пунктове

сн. offnews.bg
сн. offnews.bg

От вчера на граничните контролно-пропускателни пунктове на водачите на товарни автомобили, влизащи в Република България, се раздават листовки с пояснения за въведените временни забрани, свързани с почивните дни. Брошурите са преведени на 14 езика – английски, немски, френски, турски, румънски, полски, унгарски, руски, гръцки, испански, италиански, сръбски и фарси. В тях са посочени всички официални празници у нас, за които е въведена временна забрана за движение на товарни автомобили. Посочени са също и часовете на забраната.

В брошурата е указана и санкцията за водача, и мярката, която се прилага към моторното превозно средство при неспазване.

През трите почивни дни, на територията на региона и основните пътни артерии ще бъде осигурено засилено полицейско присвие. Призоваваме гражданите и водачите на МПС да спазват закона и ограниченията по пътищата и да не сядат зад волана след употреба на алкохол и опиати, апелираха от Областната дирекция на МВР – Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *