понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Жълтини / Братът на Юлиан Вучков го наследява

Братът на Юлиан Вучков го наследява

yulian-vuchkov-brat

Популярният актьор от Народния театър Михаил Петров – доведен брат на починалия проф. Юлиан Вучков, е единственият наследник на бездетния театровед, който почина на 83-годишна възраст.
Двамата братя обаче бяха в открита вражда и не поддържаха никакви отношения, а самият професор споделяше приживе, че с Петров не е разменил и дума близо 35 години. Те са родени от една майка, но са от различни бащи. Точно заради това проф. Вучков наричаше Мишо „полубрат“ и неведнъж го е обявявал за „бездарно актьорче“. Двамата са били в нормални отношения до смъртта на майка си, след което спрели да си говорят.

Вучков само веднъж е коментирал въпроса за наследството си, при това доста лаконично: „Що се отнася до апартамента, като му дойде времето, ако не се оженя, ще го дам на някого срещу гледане. Но двамата с Михаил дори не сме обсъждали този въпрос“, казваше Вучков.
Запознати с битието на професора твърдят, че освен жилището му в идеалния център на София на ул. „Христо Белчев“ той притежавал и доста спестявания. По закон всички тези средства сега се полагат на Михаил Петров.
Проф. Вучков почина миналата неделя вечерта, докато в ефира на „Евроком“ се излъчваше запис на старо негово предаване с участието на естрадната легенда Маргарита Хранова. По ирония на съдбата именно Петров организира изпращането му в последния му земен път заедно с работодателите му от „Евроком“./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *