четвъртък , 20 юни 2019 г.
Начало / Култура и образование / Браво! След спечелена награда, младо семейство от Перник закупи чисто нови книги за пернишката библиотека

Браво! След спечелена награда, младо семейство от Перник закупи чисто нови книги за пернишката библиотека

img_20181012_150600
Младо семейство от Перник направи дарение за пернишката библиотека. За първи път обаче се случва, дарението да включва закупуването на нови книги с лични средства.

Направилите благородния жест категорично отказаха да съобщят имената си. Двамата съпрузи имат малко дете, което посещава детска градина. Закупените нови произведения включват много детски книжки, както и няколко от най- нашумелите български автори, сред които новата книга на перничанката Здравка Евтимова- „Зелените очи на вятъра”, която през ноември ще има премиера в Регионалната библиотека „Св. Минков”.

От оскъдната информация за дарителите стана ясно, че съпругът, който е родом от Сливен, е спечелил награда като влиза в класация за 10-те най- добри инженери в света. Двамата със съпругата си решават с част от паричната стойност на наградата да направят дарения на нови книги за библиотеките в родните си градове.

img_20181012_150529

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *