Начало / Спорт / Борецът Даниел Александров е спортист №1 на Перник за 2018 г.

Борецът Даниел Александров е спортист №1 на Перник за 2018 г.

sportist-na-godinata-2

Борецът Даниел Александров – е спортист №1 на Перник за 2018 година. Отличието му беше връчено от кмета на общината Вяра Церовска на стилна церемония в театралния салон на Двореца на културата.

За постиженията си през годината Даниел Александров беше класиран на челно място в специална анкета, в която участваха местните журналисти и спортните клубове. Победителят е състезател на СК „Миньор”. През тази година той завоюва 3-то място на Европейско първенство, 1-во място на Държавно лично първенство и 1-во място на Държавно лично отборно първенство.

sportist-na-godinata-13-daniel-alexandrov

„Перничани можем да се гордеем с многобройните си спортни школи, в които истинските герои на нашето време, рисуват бъдещето на Перник и България. Заедно през годината изживявахме с вас предстартовите трески, вълненията от успехите, които постигнахте. Общината освен, че изгради многофункционални спортни площадки, през тази година, започваме и ремонт на спортна зала „Дружба“. Заедно с това ще направим ремонт и на спортния комплекс в Дивотино. Съвсем скоро ще направим волейболистите на Перник да получат една заслужена подкрепа от Общината“, сподели кметът в приветствието си към спортистите.

Ето и останалите състезатели в топ 10 на пернишкия спорт според получените гласове:
2. Айк Мнацканян – борба класически стил
3. Веселин Георгиев – парапланеризъм
4. Николай Николов – ръгби
5. Василена Йорданова – таекуон-до ITF, кик бокс
6. Методи Методиев – волейбол
7. Оля Ковачева – сумо, джудо
8. Димитър Димитров – бокс
9. Михаела Стоянова – тенис на маса
10. Станислава Атанасова – сумо, джудо

За отбор и треньор на годната бяха класирани РФК „Валяците“ и техният треньор Антонио Любенов. За най-добре представил се ученически отбор призът грабна ПГ по икономика, юноши 8-10 клас, тенис на маса.
На тържествената церемония бяха удостоени с плакети:
50 години джудо в Перник – на проф. Ангел Божичков
50 години джудо в Перник – на Светослав Велчев
50 години джудо в Перник – на СК „Кракра“
50 години джудо в Перник – на СК джудо и самбо „Перун“.

Участие в награждаването на победителите взеха и заместник-кметовете на Община Перник Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов и секретарят Радослава Манова, както треньори и заслужили спортисти.

sportist-na-godinata-13 sportist-na-godinata-1 sportist-na-godinata-3 sportist-na-godinata-4 sportist-na-godinata-5 sportist-na-godinata-6 sportist-na-godinata-7 sportist-na-godinata-8 sportist-na-godinata-9 sportist-na-godinata-10 sportist-na-godinata-11 sportist-na-godinata-12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *