понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Извън Перник / Боклукчия дарява печалбата си от тотото на сираци

Боклукчия дарява печалбата си от тотото на сираци

toto
„От 30 години съм боклукчия и оттогава изравям и реставрирам икони, кръстове и Библии от сметищата. От 25 години се грижа за сираци и им помагам както мога. Не знам, сигурно Господ вижда, че го правя не за някаква отплата, а просто ей така. Знам обаче едно! Всеки, който се е родил, следва да остави диря след себе си на този свят. Решил съм моята да е помощта за децата, от които никой не се интересува“, споделя пред „България Днес“ 60-годишният бивш миньор от село Леденик Христо Атанасов.

Преди броени дни той спечели 24,5 хил. лв. За 10 години това е 4-а печалба от лотарията, която благородният човек печели. Всяка стотинка той е влагал в здравето и бъдещето на своите възпитаници. В момента при бай Христо живеят 22 сираци, които го имат за свой баща.

Неочакваната помощ свише идва отново в тежък за мъжа момент. От близо месец в къщата му приют няма ток. Работата през зимата намалява, а основното препитание на „семейството“ – сметището, не дава много.

Преди дни Христо и момчетата изкарват някой лев от боклуци, които бързо разпределят по пера в бюджета. Един от младежите предлага с остатъка да пуснат тото. Ентусиазмът завладява всички. Те правят листчета с цифри от 1 до 49 и така избират печелившите числа. Това е.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *