неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Жълтини / Бащата на Йоана Буковска с 19 години по-младо гадже

Бащата на Йоана Буковска с 19 години по-младо гадже

yoana-bukovska-bashta

Бащата на Йоана Буковска от близо година се носел на крилете на любовта. Христо Буковски се залюбил с 19 години по-младата от него Веселина. 52-годишната дама към момента работела като директор на историческия музей в Перущица и впечатлила писателя с опита и знанията си в областта на историята, която присъства като основна тема в по-голямата част от творчеството му.
71-годишният интелектуалец изживявал втора младост покрай новата си половинка, с която непрестанно обикаляли страната и посещавали различни интересни места.

Допреди Веселина да го срещне, тя също била свободна жена, но все пак имала голям син, който отдавна поел по своя път. И той, и Йоана дали благословията си за връзката им, макар актрисата по-трудно да я преглътнала, предвид факта, че преди 8 години майка ѝ Велина почина по особено мъчителен начин, а баща ѝ овдовя. Въпреки че Буковска още не можела да преживее смъртта ѝ и нямало ден, в който да не тъгува за нея, смятала, че татко ѝ също заслужавал втори шанс да бъде щастлив.

Отношенията ѝ с него обаче били далеч по-хладни от тези, които имала с майка си. Снажната някога журналистка Велина Милчева издъхна през 2010 г., след като не можа да победи коварния рак. Тя бе погребана в родното си Габрово, а в последните си мигове доверила на дъщеря си, че иска да бъде кремирана, а прахът ѝ да бъде положен в земята край река Янтра.

Покрай ролята си на онкоболната Виолета Захариева в „Откраднат живот“ Йоана Буковска се върна отново към страданията, през които двете с майка ѝ преминали, и сподели, че на финала на земния си път Велина тежала критичните 35 килограма и била изключително крехка и безпомощна. Актрисата се грижела за нея до последно и не ползвала услугите на медицински сестри и гледачки. Това ѝ дало възможност да ѝ се извини за всички грешки, които допуснала в живота си въпреки съветите на известната журналистка, която не ѝ говорела с години заради връзката ѝ с покойния Чочо Попйорданов./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *