неделя , 16 декември 2018 г.
Начало / Жълтини / Баневи вдигат сватба за милиони с брилянти и 10-метрова яхта

Баневи вдигат сватба за милиони с брилянти и 10-метрова яхта

banevi

Евгения и Николай Баневи ще отговарят пред съда за пране на над 1 милиард лева, като част от тях най-вероятно са потънали и в сватбата им преди 12 години, която и до днес е сред най-скъпите церемонии от началото на века.

През седмицата на самозабравилите се милионери бяха предявени обвинения за седем различни престъпления, извършвани в продължение на тринадесет години – тоест сватбеното им тържество попада в разследвания период, пише Ретро.

През есента на 2006 г. шефката на туристическия холдинг на Николай Банев, Евгения Генчева, получава официално неговата фамилия пред 500 избрани гости в някогашния „Софияленд“. Там двойката си разменя златни халки с по 50 брилянта. На гражданската церемония младоженецът е с костюм на Долче и Габана, а булката – с бял тоалет на Армани. Вечерта пък тя разхожда най-скъпата булчинска роля, идвала на родна земя по онова време. Шикозният тоалет на ливанския дизайнер Ели Сааб е изработван три месеца в Париж и струва над 50 хил. евро.

За партито специално от Русия пристигат танцьорите от московския ансамбъл „Руска рома”. Гвоздеят в програмата е легендарният Джо Кокър, който каца в София с частния си самолет, оркестъра и беквокалистките си специално за сватбата на Баневи. Освен Кокър, чийто хонорар бе не по-малко от 100 хил. евро, на сцената излиза и тежката артилерия на българската естрада Лили Иванова и Силвия Кацарова, а водещ на партито е Ники Кънчев.

Менюто е от пиле мляко – маринован октопод, гърди от патица на грил с филенца портокал и сос от тропически плодове и пр., полети с елитни питиета. От кумовете си Весела и Димитър Барбукови младото семейство получава 10-метрова яхта. Баневи връщат жеста с червено ферари, опаковано със златна панделка.

5 години след пищната си сватба с Евгения Николай Банев вдига втора – на голямата си дъщеря Мария, която е от брака с първата му съпруга Красимира. Кметът на Шабла венчава пристигналите с ролс-ройс младоженци на церемония на един от басейните край ваканционното селище „Русалка“, собственост на фамилията.
Булчинската рокля на Мария – отново на Ели Сааб, е с 5000 кристала „Сваровски“. 300 броя раци, 80 кг калкан, прасета и агнета на чеверме, 6-етажна сватбена торта, 20-годишно уиски са само част от екстрите, с които бащата гощава 270-те гости на Мария и зетя Живко./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *