неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Политика / Александрина Костадинова: Политиците трябва често да четат “Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски

Александрина Костадинова: Политиците трябва често да четат “Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски

received_300999874151330

Българските политици трябва често да си спомнят произведението на Христо Смирненски “Приказка за стълбата“ , защото те стигат донякъде в кариерата си и виждат света по различен начин. Започват да мислят, че решения им са правилни и в един момент спират да чуват хората около себе си, стават глухи , стават слепи .

“Една политическа партия е сбор от общи идеи и не бива човек да бъде изключително авторитарен и да приема, че неговото мнение е най-доброто и най-правилното и да взема решения, които противоречат на мнението на останалите“. Това каза Александрина Костадинова по повод питания на граждани към кандидатите за евродепутати от „Коалиция за България“ за безразличието на политиците към българския народ, предателството им към българската история. Защо няма осъден корумпиран политик, няма свобода на словото, какво става с българското образование, кой допусна да се унищожава историята не само в учебниците, защо и как се появиха лавките на Пеевски в Перник, докога достъп до здравеопазването ще имат само хората с пари, питаха още перничани. Те искаха повече информация от кандидатите за евродепутати от листата на „Коалиция за България“: Александрина Костадинова, д-р Емил Стоименов и д-р Георги Петров за това имат ли лостове за промяна в българската политика .

received_449110975895233

По думите на д-р Георги Петров, в листата на „Коалиция за България“ са включени млади хора, доказали се вече в своята професия и най-вече родолюбци. Те са можещи и знаещи хора, с достойнство и самочувствие и ще покажат в Европарламента с воля, че българите са с хилядолетна история и че не трябва да се подценяват като нация, като най-старата култура в Европа.

“Ние искаме България да я бъде и тя да заема подобаващо място в решенията на ЕС“, сподели още д-р Петров.

За образованието и кадрите, които бълват ВУЗ-овете, говори д-р Емил Стоименов. Последният пример е за отварянето на бургаския медицински университет, в който няма необходимата техническа и материална база за обучението на студентите, сподели д-р Стоименов. Според него образователната система има нужда от корекции.

received_310196336565020

Тримата кандидати за евродепутати от „Коалиция за България“ “: Александрина Костадинова, д-р Емил Стоименов и д-р Георги Петров се обединиха около тезата, че е много важно какви хора се избират да представляват българските интереси в ЕП и призоваха гражданите на Републиката да гласуват осъзнато и прецизирано на предстоящия вот на 26-ти май.

Сбъркана е и системата за децата на България – един етнос да ражда деца, а на другите им се удържа данък, защото осигуряват достатъчно средства на децата си за образование, социални дейности и др., и естествено бързат да се върнат на работа, за да се докажат като специалисти.

„Апелът ми е да се прояви интерес към тези избори за Европарламент 2019, хората да участват активно, осъзнато и ясно да разбират, че онези хора там, изпратени в сърцето на Европа, именно от тях зависят много неща и трябва внимателно да се прецизира кого избираме да ни представлява в Европа и как ще защитава националните ни интереси“, напомни още веднъж четвъртата в листата на „Коалиция за България-Александрина Костадинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *