събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Общество / Активни хора споделят идеи за бъдещето на Перник

Активни хора споделят идеи за бъдещето на Перник

nova-energiya-za-pernik

„Нова енергия за Перник“ е наречена срещата на активните хора от града ни, посветена на развитието и бъдещето на града ни. Тя ще се състои тази събота, 16 юни от 10 до 14 часа в арт-салона при Двореца на културата и е отворена за всеки, който желае да присъства.

Идеята на срещата е перничани да обменят идеи за бъдещето на града и условията, при които биха искали да живеят. В първата част на събитието ще се обсъждат както желания и мечти, така и конкретни предложения за промяна.

Във втората половина на събитието са предвидени лекции за предприемачеството в различни области, за качеството на въздуха, за здравето, гражданското общество. Сред лекторите са финансовият консултант Стойне Василев, инструкторът по йога и танци Кристиана Бакалова, активистът Галина Гергинова.

Събитието е организирано от група жители на Перник, които искат да променят града към по-добро. Целта на тази първа среща е да се положи основа за изграждане на трайни взаимоотношения между активните хора от града и да се даде отправна точка за конкретни инициативи на гражданите. Организаторите се надяват тя да даде началото на поредица от подобни събития за изграждане на по-благоприятна среда за живот и бизнес от самите жители на Перник.

Инициативата е подкрепена от „Грийнпийс“ – България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *