събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Политика / Адриан Симеонов: Не съм предател!

Адриан Симеонов: Не съм предател!

Adrian Simeonov

„Не съм предател! Не съм направил грешка и съм последователен в принципите си“. Това обяви общинският председател на СДС  в Перник д-р Адриан Симеонов по повод преминаването си в СДС. Преди няколко месеца той оглави и общинската организация на сините в града. Заради това Радан Кънев и ДСБ като цяло го обвиняват в предателство към дясната идея, разказа  самият д-р Симеонов.

Както вече е известно, цялата политическа формация на ДСБ-Перник се вля в редиците на СДС. „Застанах зад тези 300 000 души, които останаха извън Парламента и ще отстоявам правата им. Демокрацията, която не протече правилно в страната, има нужда от своите хора и своите корени, твърди Адриан Симеонов, според когото разединението на десницата е изиграло своята негативна роля.

Д-р Симеонов припомни изключването на трима души от ДСБ – Перник, сред които и той, но не с официално писмо от председателя на партията. Отстранените разбират за крайната мярка от секретаря на политическата формация.

Все по темата областният председател на СДС Юлиан Ситарски обясни: СДС покани авторитетни фигури от Перник, с които винаги сме били част от един отбор в рамките на синята коалиция преди години, после в рамките на Реформаторския блок, и с които сме постигнали успех през 2014 г. През 2015 г. със същите тези хора постигнахме добър резултат на фона на представянето на десницата в страната. За 2017 г. за пореден път със същите хора се представихме достойно и постигнахме трети разултат на парламентарния вот. Така че съвсем естествено и логично бе да поканим тези хора да влязат в листите на СДС. Те приеха, станаха част от СДС и вече са легитимни. Един от тях е д-р Адриан Симеонов, който от няколко месеца е председател на СДС-Перник.

Смятам, че поканата на СДС беше уместна, защото винаги сме били за обединение на дясното, за да можем да постигнем целите си, коментира д-р Симеонов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *