неделя , 8 юли 2018 г.
Начало / Бизнес / Автобусните превозвачи изпратиха благодарствено писмо до Бойко Борисов

Автобусните превозвачи изпратиха благодарствено писмо до Бойко Борисов

сн. economic.bg
сн. economic.bg

Автобусните превозвачи изпратиха благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов заради позицията му, изразена по повод спорния лобистки законопроект за Българската автомобилна камара и впоследствие оттеглянето му. Писмото е подписано от председателя на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магделена Милтенова, която е от Перник.

„Благодарим за принципното Ви решение за оттегляне на спорния законопроект. Вие подкрепихте демокрацията, подкрепихте и спечелихте сърцата на почтенните хора, желаещи да работят честно, справедливо и в диалог с държавата, а не в полза на частни корпоративни структури с неясен статут. Благодарим за професионализма, с който се отнесохте към проблема, и за това, че защитихте конституционното ни право на свободно сдружаване“, сепосочва в писмото.

Превозвачите изпратиха благодарствено писмо и до медиите за коректното безпристрастно отразяване на събитията от изминалите седмици, свързани с протеста на автобусните превозвачи в РБългария. „Вашата активна ангажираност с проблема позволи обществото да бъде своевременно и пълноценно информирано за опитите за прокарване на един лобистки по своята същност закон, който устройва единствено интересите на частни корпоративни структури с неясен статут“, пише в документа.

 

Писмата са от името на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националното сдружение на автобусните превозвачи, Националния съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на Българските превозвачи, Камарато на автомобилните превозвачи в България, Съюза на организациите в автомобилния транспорт, Българската автотранспортна асоциация, Националната транспортна камара, Съюза за иновации в автомобилните превози, Асоциацията за безопасност и култура в автомобилните превози и Сдружението на превозвачите за подготовка и квалификация в автомобилния транспорт.

 

 

Предишна Перничанин е задържан за притежание на канабис
Следваща Европейският политехнически университет в Перник обяви свободен прием за 36 студенти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *