вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Общество / Австралиец иска да строи безвъзмездно приют за кучета в Перник

Австралиец иска да строи безвъзмездно приют за кучета в Перник

Аделина Александрова
Аделина Александрова

Австралиец иска да строи безвъзмездно приют за кучета в Перник. Той изцяло ще финансира проекта си, като гарантира, че ще продължи с финансовата подкрепа и поддържането и след реализацията му. Единственото, което иска, е да му бъдат предоставени между 10 и 20 декара общинска земя, която да закупи. Това разказа пред репортер на Pernik Today Аделина Александрова, един от учредителите на пернишката фондация „SOS Rescuе dog camp“ /Спасителен център за кучета/. Възможно е това да е и най-големият проект за бездомни животни в България, коментира тя.

Засега тя пази името на инвеститора в тайна. Но обясни, че той сам се е свързал с доброволците от организацията, които стопанисват и обгрижват кучешки приют в радомирското село Владимир.

Аделина Александрова ще се срещне и разговаря за предложението на  австралиеца с общинската управа в Перник. Не крие, че и нейните надежди и очаквания, и тези на доброволците са за спешна реакция от страна на кметския екип. Това ще бъде изключителен позитив за Перник, в който проблемът с бездомните кучета стои много отдавна на дневен ред и не може да бъде решен поради липса на средства. Сега средствата са обещани, остава воля за действие, за да може в града ни да има истински приют, коментира тя.

Големият терен трябва да бъде евтина, пустееща земя, която не е необходима на никого, обясни Аделина. Единственото желание е до нея да има някакъв достъп.

В приюта за кучета в радомирското село Владимир има 300 кучета със здравословни проблеми и стари– със счупвания, оперирани. Сред тях има и много бебета, които са били изхвърлени при раждането им. „Капацитетът е запълнен до такава степен, че се чудим къде да настаним дори и едно куче, а на ден идват по няколко“, разказа Аделина. В този тежък момент, в спасителния ни център заварихме австралиеца, който от 6 месеца живее в България. Казал, че приюта в селото е мечтата на живота му, но в умален вариант. Желанието му е да помогне, като спонсорира своя голям проект, каза тя.

 

Аделина е активна в спасяването на бездомни животни от 8 г. Нейните постове във фейсбук за ежедневно изтравяните, избиваните, прегазените и застреляните животни са постоянни. Определя мисията да спасява кучета като вирус, от който няма спасение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *