събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Политика / АБВ стартира кампанията си за евроизборите на разширено заседание на НС на партията

АБВ стартира кампанията си за евроизборите на разширено заседание на НС на партията

abv

Изпълнителното бюро на ПП АБВ проведе разширено заседание на Националния съвет на партията, с участие на кметове и общински съветници.Представители от област Перник бяха областният лидер Петър Първанов,председателят на дамската структура на партията –Илинка Никифорова и общинския съветник от Ковачевци-Марияна Методиева.

На заседанието стартира кампанията за евроизборите с приемането на окончателните документи – политически Манифест, който ще бъде основа на партията за предстоящите евроизбори, извънредни парламентарни избори и избори за местни органи на самоуправление,.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков очерта три възможни варианта за явяване на предстоящите избори за депутати в Европейския парламент.Според Петков , АБВ е в пълна готовност и за самостоятелно явяване на евровота. Като втори възможен за АБВ формат на евровота, председателят на партията  посочи коалиция с Българската социалистическа партия и Социалдемократическите партии.

 „Не изключваме възможността за формиране на ляв формат, в чийто център АБВ е готова да застане. За нас предстоящите евроизбори са изключително важни от гледна точка на държавността, на способността България да присъства в силна и обединена Европа, да отстоява националния си интерес, отчитайки принадлежността си към европейското семейство“, посочи Петков.

Ивайло Калфин говори за това, каква Европа искаме и за това,че има механизми да се отстояват българските интереси,така както го правят другите европейски страни.Това обаче трябва първо да се случи тук в България,да се вземат важните и стратегически решения, а в Европейския парламент да се защитават.

От утре 6-ти февруари стартира номинацията на кандидатите за евродепутати. Очаква се около 15-ти април ПП АБВ да излезе с окончателната си позиция за това, кои ще бъдат включени в листата за кандидатите за Европейския парламент и как ще се яви партията-дали самостоятелно или в коалиция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *