сряда , 21 август 2019 г.
Начало / Политика / АБВ – Перник подкрепя гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци“

АБВ – Перник подкрепя гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци“

georgi-parvanov-petar-parvanov-1

Президентът /2002-2012 г./ Георги Първанов присъства на заседание на Областния съвет на ПП АБВ в Перник. Областният председател на партията Петър Първанов запозна присъстващите с решението на ръководството на ПП АБВ да подкрепи гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци“.

„Присъединяваме се и подкрепяме тази инициатива, защото тя е справедлива към гражданите с ниски доходи”, каза областният лидер на партията Петър Първанов и допълни: ”Искаме отпадане на данъка върху първите 460 лева за всички, без значение от размера на работната им заплата, както и по-ниско ДДС  за стоки от първа необходимост”. Той поясни, че гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци“е започнала с  подписка с тези искания онлайн, но тези, които желаят могат да подкрепят гражданската инициатива писмено и в офиса на ПП АБВ в Перник и общините от областта.

„Идеята на тази гражданска инициатива е да събере максимален брой подписи до края на октомври, за да ги внесе в парламента, когато предстои да се разглежда бюджета за догодина и да накара управляващите да преосмислят досегашната си политика в това отношение”, заяви Президентът на РБългария /2002-2012 г./ Георги Първанов. Според него, с въвеждането на необлагаем минимум върху доходите и диференцирано ДДС за определени продукти и стоки от първа необходимост, ще бъде направена сериозна стъпка към преодоляването на тежките неравенства в обществото.

„Ние апелираме за възстановяване на една основна справедливост, която е, че не трябва да се облагат най-ниските доходи с данък. Втората много важна мярка, която също така фигурираше в програмите, както на много леви, така и на десни партии и  за това подчертавам, че тя няма цвят и партийна окраска – това са по-ниски ДДС ставки за базисни стоки, като медикаменти, храни, бебешки стоки и вода”,каза пред присъстващите Президентът /2002-2012 г./  Георги Първанов.

Областният лидер на партията в Перник-Петър Първанов информира Георги Първанов, че областната структура на свое заседание е подкрепила кандидатурата на независимия кандидат за кмет на община Трън Станислава Алексиева, като се аргументира, че тя е най-добрия възможен избор и е харесвана като управленец, както от местното население, така и от партии, които са в управлението на страната и такива, които останаха извън парламента. ”Ние припознаваме в нейно лице един достоен кандидат, един достоен кмет и специалист, който ще работи в полза на жителите на Трънския край”, сподели още Петър Първанов.

g-parvanov-horo-2

След заседанието на Областния съвет на ПП АБВ-Перник, Георги Първанов бе на концерта на Николина Чакърдъкова, а преди това той посети с.Косача, общ.Ковачевци по покана на самодейната група за автентичен фолклор ”Славена”.

g-parvanov-horo g-parvanov-p-parvanov-n-chakardakova-2 g-parvanov-p-parvanov-n-chakardakova-1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *