сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Политика / АБВ отбеляза четвъртия си рожден ден, Румен Петков получи подарък от пернишката организация

АБВ отбеляза четвъртия си рожден ден, Румен Петков получи подарък от пернишката организация

abv-rogden-den-10

По случай 4-тия рожден ден на партия АБВ областният лидер на политическата формация в Перник Петър Първанов подари картина на новоизбрания председател на партията Румен Петков. Творбата е дело на пернишкия творец Валентин Лазаров и е от името на членовете на АБВ – Перник.

abv-rogden-den-8

С тържество на открито в столичния парк „Заимов“ АБВ отбеляза четвъртия си рожден ден. От партията разчупиха традициите и по инициатива на младежката организация вместо рождениците, подаръци получиха присъстващите – книги от класиците на българската литература и от съвременни наши автори. На балоните пък бяха прикачени стихотворения от най-известните български творци от последното хилядолетие.

abv-rogden-den-11

„Днес ние стартираме едно силно политическо лято. Днес ние се обръщаме към българските граждани, за да им кажем, че спекулациите и интригата трябва да бъдат оставени зад гърба ни. Когато се изправяме с лице към бъдещето си, ние не трябва да забравяме нашата история. Днес ние, от АБВ, заявяваме ясно, че стартираме подготовката си за предстоящите избори – избори за Европейски парламент, избори за местно самоуправление, избори за българско Народно събрание. Като казваме, че днес започваме подготовката си за избори, ние трябва да  кажем ясно: избори, проведени при публични, честни, почтени и навреме приети правила. Да предложим дискусии за изборното ни законодателство, което да гарантира честните и прозрачни избори. Достатъчно навреме огласени пред гражданите и пред участниците в изборите.

abv-rogden-den-7

Стартираме подготовката си с едно силно лято, лято, в което ще стигнем до всички краища на страната ни, за да кажем, че искаме да гарантираме енергийната сигурност“. Това заяви на 4-тия рожден ден на партия АБВ председателят Румен Петков и продължи:”Голямата победа на АБВ през този период е връщането на дебата и намирането на решение за изграждането на  атомната централа в Белене и за пряката доставка на газ от Русия за България и за Европа. Защото всички, които се бориха срещу газопровода, всъщност се бореха България да купува руски газ от Турция. Всички, които се бориха срещу ядрената сигурност на България, се бориха България да стане енергийно зависима държава. Днес ние ще продължим да се борим за сигурността на българския гражданин, за сигурността на неговото имущество, за националната ни сигурност. Ще се опитаме да обясним, че решението минава през реално структуриране на правоохранителната ни система, нейната подготовка и преподготовка, обръщането й с лице към гражданите и възстановяване на доверието.

abv-rogden-den-4

Очевидно е, че това правителство и политическото ръководство на вътрешното министерство демобилизира служителите. А доверието означава гражданинът да бъде съпричастен към своята сигурност, към сигурността на своите съседи, към сигурността, в която живее, към сигурността на страната“, подчерта лидерът на партията Румен Петков. „Една от големите победи на АБВ също е, че не допуснахме нашите съседи да заграбят част от историята ни и да се кръстят Илинденска Македония, посочи още той.

abv-rogden-den-3

Президентът /2002-20012 г./ Георги Първанов направи ретроспекция на изминалия период от учредяването на партията до момента, като подчерта, че  ПП АБВ е успяла да реализира много неща в законодателната  дейност чрез парламентарната си група.”Те успяха да наложат на тогавашното правителство редица конткретни стъпки в сферата на сигурността, образованието, науката, икономиката. Успяхме да наложим онази политика в енергийния сектор, която е печеливша не само за българската енергетика, но и за потребители, производители ,за хората. И това е заслуга, победа за АБВ. Ние трябва да си го кажем ясно и категорично.

Трудното, обаче тепърва предстои, защото всички онези задачи, в името на които създадохме гражданското движение и партия АБВ,  остават къде повече, къде по-малко нерешени.Ние виждаме, че българската държава в момента има своите тежки проблеми. Председателството свърши и ще трябва и управляващи, и опозиция да се обърнат с лице към вътрешните проблеми на българите. Ние сме направили това отдавна“, заяви основателят на АБВ Георги Първанов.Той поздрави присъстващите с празника на партията, като заяви, че това е празник на истината, на духовното самочувствие на българина, на битката за България.

Празникът продължи с хепънинг и мини футбол в синхрон със Световното първенство, в което лидерът на областната структура в Перник Петър Първанов бе в съдийската тройка с изявени български спортисти.

rd-6

abv-rogden-den-4 abv-rogden-den-2 abv-rogden-den-9 abv-rogden-den-5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *